Agris.cz - agrární portál

Masný průmysl Krásno zvedl tržby o 100 miliónů

4. 12. 2000 | ČTK

Tržby 1,1 miliardy korun, což je o 100 miliónů více než ve stejném období loni, měl za devět měsíců výrobce masa a uzenin s.r.o. Masný průmysl Krásno. Hospodářský výsledek byl vyrovnaný, když loni měla firma ve 3.čtvrtletí zisk 15 miliónů korun. Oznámil to dnes výkonný ředitel Jan Haruda.

"Přes problémy v celém masném průmyslu máme v porovnání s jinými podniky dobré výsledky," dodal.

Firma chce ještě letos vložit šest miliónů korun do rozvoje informačního systému v oblasti řízení vztahu se zákazníky, doplnění vážních pracovišť a rozvoje e-businessu. Systém rozšíří na ostatní dceřiné společnosti, jimiž jsou Opravny masného průmyslu Valašské Meziříčí, Slovácký masokombinát Hodonín a Gigant Dubňany na Slovensku. Zavedení systému má zvýšit příští rok tržby o 30 procent.

Letos firma, která zaměstnává v provozovnách ve Valašském Meziříčí a Zlíně 517 lidí a na trhu masa a uzenářských výrobků v ČR drží čtyři procenta, předpokládá tržby přes 1,5 miliardy korun. "Strategickým cílem je vstoupit do EU jako jeden ze tří největších českých zpracovatelů masa a výrobců masných výrobků," uzavřel ředitel.


Zdroj: ČTK, 4. 12. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.05.2024 13:16