Agris.cz - agrární portál

Zemědělci přijedou protestovat proti mléčným kvótám

4. 12. 2000 | Hospodářské noviny

Rada Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ) schválila navržené protestní akce v Praze proti systému mléčných kvót na 12. prosince. Konkrétní místo, čas, počet protestujících a způsob protestu ASZ oznámí 7. prosince.

Rada Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ) schválila navržené protestní akce v Praze proti systému mléčných kvót na 12. prosince. Konkrétní místo, čas, počet protestujících a způsob protestu ASZ oznámí 7. prosince. Na tiskové konferenci asociace to v závěru minulého týdne řekl tajemník ASZ Michal Pospíšil s tím, že předpokládá příjezd stovek zemědělských strojů z celé ČR. Systém kvót podle ASZ neumožňuje rozvoj konkurenceschopných podniků. Zavedením kompenzačních plateb zvyšuje realizační cenu mléka, čímž umožní neefektivním producentům mléka pokračovat ve výrobě. Systém zároveň brání novým subjektům začít v tomto oboru podnikat bez souhlasu státu. Podle soukromých zemědělců představuje především větší byrokracii, vytváří možnost korupce a zavedení černého obchodu s kvótami.


Zdroj: Hospodářské noviny, 4. 12. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 02:45