Agris.cz - agrární portál

Záchranná stanice slaví první úspěchy

30. 11. 2000 | ČTK

První úspěchy má za sebou záchranná stanice volně žijících živočichů, která v říjnu zahájila provoz v Tuhani na Mělnicku. Její pracovníci pečují o zraněná zvířata a podílejí se na jejich opětovném vypouštění do přírody, řekl dnes Martin Král z Klubu přátel přírody Polabí s tím, že stanice vznikla za spolupráce Městského úřadu Mělník s ochránci přírody a je první na území okresu.

Mezi úspěšné zásahy patří podle Krále například léčba labutě, kterou lidé nalezli v kritickém stavu na břehu Labe u Kbel a jež byla po třech týdnech ošetřování vypuštěna do přírody. Za asistence pracovníků stanice se podařilo také odchytit kunu v jednom z objektů na náměstí Míru v Mělníku a fretku pobíhající v mělnické prodejně.

Návrat do přírody se povedl i v případě chřástala vodního, kterého objevil pes majitele domu v Mělníku. Vzhledem k tomu, že pták byl zdravý, mohl jej po okroužkování pracovník záchranné stanice vypustit do rákosí kolem tůní v Tuhani. V péči stanice, která sídlí v objektu Klubu přátel přírody Polabí, zůstávají poštolka a káně, obě s poškozenými křídly.


Zdroj: ČTK, 30. 11. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 08:30