Agris.cz - agrární portál

Reemtsma nabízí za podíl v Austria Tabak 1,35 miliardy DEM

29. 11. 2000 | ČTK

Německá tabáková společnost Reemtsma Cigarettenfabriken je připravena expandovat na rakouském trhu, kde má zájem o vstup do společnosti Austria Tabak. Němci proto hodlají nabídnout 1,35 miliardy marek (asi 591,3 miliónu USD) za 41,1 procenta akcií, které prodává vláda.

Zástupci skupiny Reemtsma se k informacím zatím nevyjádřili, za nesmysl ale takovou nabídku označili představitelé rakouského státního holdingu ÖIAG, který soutěží o funkci poradce investiční banky ohledně prodeje státního podílu v lukrativním výrobci a velkoobchodním prodejci Austria Tabak.

"Mohlo by to být to, co chtějí nabídnout, my ale musíme projít otevřenou a transparentní procedurou v souladu s kritérii Evropské unie," řekl agentuře Reuters mluvčí holdingu ÖIAG Lutz Sperlich. Stát přitom podle něj nemá kam spěchat, protože na to, aby se podílu v Austria Tabak zbavil, má čas až do roku 2003. "Máme čas až do konce trvání (současné) legislativy, nenecháme se zatáhnout do žádného sporu," vysvětlil mluvčí.

Reemtsma je spolu s dalšími pěti společnostmi, tedy s firmami British American Tobacco, Gallaher, Imperial Tobacco, Altadis a R.J. Reynolds Tobacco Holdings mezi těmi subjekty, které již deklarovaly svůj zájem o vstup do Austria Tabak.


Zdroj: ČTK, 29. 11. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 16:56