Agris.cz - agrární portál

Ve 44. týdnu zlevnilo hovězí maso, jablka, zdražila rajčata

26. 10. 2000 | ČTK

Nižší ceny hovězího masa, jablek, pomerančů a růst cen rajčat zaznamenal při pravidelném šetření ve44. týdnu Český statistický úřad. Výsledky šetření dnes poskytl mluvčí úřadu Ladislav Pištora. Hovězí maso zlevnilo 0,1 až 0,5 procenta, vepřový bůček podražil o 0,3 procenta, cena mléka vzrostla o 0,1 procenta, cena hladké mouky vzrostla o jedno procento. Cena brambor vzrostla o0,1 procenta, jablka zlevnila o 2,5 procenta, pomeranče o 1,4procenta. Nejvýrazněji zdražila rajčata, a to o 5,2 procenta. Ve srovnání s cenovou úrovní k 21. prosinci 1999 jsou v současné době o 33,6 procenta dražší kuřata, cena vepřového bůčku je vyšší o 19,7 procenta a hovězího předního bez kosti o 11,1procenta. Levnější jsou nyní především rajčata (o 11,4 procenta),rostlinný olej (o 8,9 procenta), máslo (o šest procent), rýže (o5,7 procenta), jablka (o 10,6 procenta) a káva (o 7,6 procenta).


Zdroj: ČTK, 26. 10. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.12.2025 13:44