Agris.cz - agrární portál

Protizákonná lesní těžba v pohraničním Meziměstí

18. 10. 2000 | Noviny Náchodska

Podtitulek: PROVINĚNÍ / Největší úmyslná těžba na Broumovsku za posledních deset a možná i padesát let.

Meziměstí - Koncem minulého týdne došlo v soukromých lesích v okolí Meziměstí k rozsáhlým protizákonným mýtním těžbám. Informovaly nás o tom společně Správa Chráněné krajinné oblasti Broumovsko, Okresní úřad v Náchodě a Lesy ČR - Lesní správa Broumov.

V rozporu s lesním zákonem a zákonem na ochranu přírody a krajiny byly vytěženy převážně smrkové porosty o celkové ploše asi sedmi až osmi hektarů. Jak nás informoval pracovník Správy CHKO Petr Kuna, vznikla v jednom případě souvislá lesní holina o ploše přibližně pěti hektarů.

"Maximální povolená velikost holé seče je však jeden hektar," uvedl Petr Kuna, a dodal, že se jedná o největší úmyslnou mýtní těžbu na Broumovsku za posledních deset a možná i padesát let.

Případ oznámil minulý pátek policii revírník Lesů ČR, který byl na podivné počínání dřevorubců upozorněn jedním místním občanem. Policie zahájila vyšetřování, zda nelegální těžbou došlo k trestnému činu.

Zdroj: Noviny Náchodska

Datum: 18.10.2000


Zdroj: Noviny Náchodska, 18. 10. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 01:33