Nutričně vyvážené osení z ječmene
27. 9. 2000 | ÚZPI
Japonská společnost GREEN FOOD vyvinula a patentovala po několika letech intenzivního výzkumu speciální postup extrakce a sprejového sušení šťávy z nejrůznějších druhů zelených rostlin, který umožňuje uchovat veškeré živiny původního čerstvého materiálu. Současně bylo zjištěno, že ze všech sledovaných zelených rostlin má nejvyváženější nutriční složení ječné osení. K získání těchto živin z osení v práškové, snadno aplikovatelné (CTU - convenient-to-use) formě používá společnost výše zmíněný postup, vyžadující nákladná zařízení farmaceutického charakteru na extrakci, sprejové sušení a granulaci. Finálním produktem je zelený prášek - Green Magma® - s vysokou antioxidační schopností a vynikající nutriční hodnotou, který obsahuje téměř všechny živiny nezbytné pro optimální zdraví - sacharidy, proteiny, esenciální mastné kyseliny, vitaminy (C, E, ß-karoten), minerální látky, stopové prvky (Se), enzymy (katalasa, superoxiddismutasa), bioflavonoidy, chlorofyl a další. Většina nutricionistů se shoduje v tom, že k udržení dobrého zdravotního stavu je třeba zkonzumovat 5 - 9 porcí ovoce a zeleniny denně. Pro ty, kteří žijí ve vysoce industrializovaných oblastech světa je ale každodenní konzumace doporučovaného množství ovoce a zeleniny při současném životním stylu značně problematická, a právě jim je určen preparát Green Magma a další produkty společnosti GREEN FOOD, umožňující pohodlný, a současně účinný způsob, který zajistí organismu všechny živiny potřebné pro optimální zdravotní stav. Zjednodušeně je možno říci, že optimální výživa poskytuje tělu co možná nejlepší potraviny a nápoje pro udržení dobré kondice a plné funkčnosti buněk. Pro dosažení tohoto stavu musí naše strava být taková, aby zajišťovala: Nutriční rozmanitost a dostatek, využitelnost a stravitelnost živin, antioxidační ochranu před působením volných radikálů a mírnou detoxikaci. Nutriční suplementy jako Green Magma se vyznačují přírodní komplexností celé rostliny, jsou vynikajícími detoxikačními prostředky a obsahují potřebné enzymy a živiny, napomáhající správné činnosti zažívacího traktu.
http://www.greenfoods.com/nutrition.html (kop)
Zdroj: ÚZPI, 27. 9. 2000
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.12.2025 10:46
