Agris.cz - agrární portál

Výstava hospodářských zvířat na internetu

25. 9. 2000 | Agris

Výstava hospodárských zvírat na internetu

Dnešním dnes byla oficiálne zahájena první virtuální výstava hospodárských zvírat na internetu, a to na adrese www.omadeg.cz/vystava. V rozhovoru pro AGRIS to potvrdil autor webových stránek a tajemník Svazu chovatelu cernostrakatého skotu CR Josef Pazdera.

Na vzniku stránky se podílejí jednotlivé chovatelské svazy a spolecnost ABF, která je organizátorem celostátní výstavy PRAGAAGRO 2000, jenž probehne ve dnech 19. až 21. ríjna letošního roku v areálu výstavište v Letnanech.

Cílem virtuální výstavy je predevším prezentace jednotlivých plemen skotu, prasat, ovcí a koz, ale také domácích genových zdroju a predstavuje tak v soucasné dobe ojedinelý obrazový materiál jak pro laickou verejnost, tak napríklad pro studenty zemedelských škol. Soucástí prezentace je totiž popis jednotlivých plemen, jejich pocetní stavy, puvod a rada dalších odborných údaju.


Zdroj: Agris, 25. 9. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.05.2024 05:52