Agris.cz - agrární portál

MUS-Uniservis uvedla do provozu zařízení na šokové chlazení jíde

21. 9. 2000 | ČTK

MUS-Uniservis uvedla do provozu zařízení na šokové chlazení jídel

Pracoviště šokového chlazení hotových jídel dusíkem uvedla dnes do provozu s.r.o. MUS-Uniservis se sídlem v Mostě, která působí v oblasti společného stravování a správy bytového fondu. Společnost tak podle ředitele Františka Svobody s předstihem reagovala na novelu zákona o veřejném zdraví, zpřísňující podmínky pro hromadné stravování. "Prováděcí vyhláška vstoupí v platnost 1. ledna 2001. V souladu s normami Evropské unie nastavila přísná kritéria, kromě provozů společného stravování si všímá především výroby a přepravy jídel," uvedla Svoboda. Přechodem na šokové chlazení dusíkem se prakticky vylučují možná hygienická rizika, doplnil. Produkce MUS-Uniservis představuje denně až 2,5 tisíce porcí hotových jídel. Do vybudování skladu chlazených jídel a klimatizace investovala firma zhruba 1,5 miliónu korun. "Vlastní technologické zařízení jsme řešili formou pronájmu. Jako nejvýhodnější jsme vybrali nabídku společnosti Air Products, která nás zásobuje i dusíkem," dodal Svoboda. MUS-Uniservis je stoprocentní dcerou Mostecké uhelné společnosti. Ve svých provozech zaměstnává 160 pracovníků, její základní jmění činí šest miliónů korun. Za loňský rok vykázala firma zisk po zdanění asi 1,5 miliónu korun při celkovém obratu 155 miliónů korun. Srovnatelný hospodářský výsledek očekává vedení společnosti i letos.


Zdroj: ČTK, 21. 9. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 10:26