Agris.cz - agrární portál

Ústecké pivovary a PaS Brno vytvořily komanditní společnost

7. 7. 2000 | ČTK

Veškerý majetek Ústeckých pivovarů (ÚP) a Pivovarů a sodovkáren Brno (PaS) ze skupiny Drinks Union bude vložen do nově založené komanditní společnosti United Trust Property (UTP). Ta nyní poskytuje skupině Drinks Union (DU) zařízení pro výrobu piva, nealkoholických nápojů i likérů. Komanditní společnost vznikla k 1. červenci, majetek do ní bude převeden během jednoho měsíce. Na tiskové konferenci to uvedl tajemník DU Daniel Syrovátko.

Založení komanditní společnosti má vyřešit obtížnou finanční situaci ÚP a PaS, které v minulých letech vykazovaly hlubokou ztrátu. V případě Ústeckých pivovarů to v roce 1998 bylo 112 milionů korun, v roce 1999 ztráta představovala 34 milionů korun.Výrobky skupiny Drinks Union se budou nadále prodávat i se značením původních výrobců. Tato ztráta podle představitelů DU nepůjde na konto daňových poplatníků, ale "hradili ji akcionáři". Těmi v případě Ústeckých pivovarů je ovšem státní Česká finanční s podílem 26,65 procenta a dvě soukromé osoby, Miroslava Hejduková s podílem 20,98 procenta a Luděk Lehký s 31,03 procenty akcií. Představitelé Drinks Union na konferenci uvedli, že komanditní společnost UTP byla založena na dobu určitou sedmi let. Předpokládá se že během asi čtyř let by mohly být prodány podíly státu v držení České finanční.


Zdroj: ČTK, 7. 7. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 14:49