Agris.cz - agrární portál

Novela zákona o hnojivech postoupila do závěrečného čtení

30. 6. 2000 | ČTK

Vládní návrh novely zákona o hnojivech, pomocných půdních látkách, rostlinných přípravcích a o agrochemickém zkoušení zemědělských půd včera Poslanecká sněmovna hladce propustila do závěrečného čtení.

O jeho osudu by definitivně měla rozhodnout v první polovině července. V novele jsou přepracovány některé formulace, které při aplikaci zákona působily problémy. Dalším důvodem jejího vzniku byla podle vlády nutnost stávající zákon přiblížit právní úpravě platné v EU. Jednou z navrhovaných úprav je například vypuštění ustanovení o mísení hnojiv, které normy EU považují pouze za jeden ze způsobů vytváření dalšího nového hnojiva. Dále se prodlužuje lhůta nezbytná pro rozhodnutí o registraci netypového hnojiva. To se týká případů, kdy registrační řízení vyžaduje provedení biologických zkoušek ve skleníku nebo v hale, na což dosud stanovená lhůta nestačí. Do zákona byla v návrhu dále zapracována problematika týkající se potřeby rovnoměrné aplikace hnojiv na zemědělskou půdu a lesní pozemky.


Zdroj: ČTK, 30. 6. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 13:12