Agris.cz - agrární portál

Nealko oznámilo za pět měsíců tržby 26 mil. Kč

30. 5. 2000 | ČTK

Akciová společnost Nealko nápoje, stoprocentní dceřiná společnost likvidované firmy Nealko, oznámila za necelých pět měsíců letošního roku tržby převyšující 26 milionů korun. Informovala o tom mediální zástupkyně společnosti Nealko nápoje Marie Logrová.

"Prodeje společnosti Nealko nápoje v květnu ve srovnání s předcházejícím měsícem vzrostly až o 80 procent a její celkové letošní tržby tak k 25. květnu přesáhly 26 milionů korun. Pokud nynější teplé počasí vydrží, lze očekávat měsíční nárůsty obratu do deseti milionů korun," uvedla Logrová. Dodala, že společnost Nealko nápoje musela v těchto dnech kvůli rostoucí poptávce po nealkoholických nápojích přijmout přes tři desítky nových pracovníků, kteří tak podle ní mají velkou šanci získat trvalé zaměstnání. "Vedení společnosti v současné době navíc jedná se dvěma významnějšími zákazníky o dodávkách vyšších objemů nealko nápojů formou práce ve mzdě," řekla Logrová.

Nealko na přelomu loňského a letošního roku založilo stoprocentní dceřinou společnost Nealko nápoje, která převzala část výrobních aktiv a odpovídající podíl závazků. Samotné Nealko poté začátkem března vstoupilo do likvidace. Nealko bylo společně s likvidovaným Selikem a Milem součástí potravinářské skupiny Milo Holding. Stoprocentním akcionářem a.s.Milo Holding byla od loňského března do května ústecká Setuza, která však podíl později prodala akciové společnosti SEC leasing. Jejím jediným akcionářem je První západočeská společnost prokapitálový trh. Na majetek a.s. Milo Holding prohlásil minulý týden Krajský obchodní soud v Ostravě konkurs.


Zdroj: ČTK, 30. 5. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 02:32