Agris.cz - agrární portál

Soudní spor brání pomoci Bassu Pražským pivovarům

29. 5. 2000 | ČTK

Soudní spor brání pomoci Bassu Pražským pivovarum

Vleklý soudní spor se spolecností Prague Securities a dalšími minoritními akcionári brání pivovarnické skupine Bass, aby kapitálove podporila akciovou spolecnost Pražské pivovary. Pražské pivovary se pritom potýkají se splátkami vysokých bankovních úroku. Na mimorádné valné hromade pivovaru to uvedl clen dozorcí rady Pavel Ferkl.

Žaloba znemožnuje v soucasné dobe restrukturalizaci základního jmení Pražských pivovaru. Predstavenstvo spolecnosti proto ve spolupráci s majoritním akcionárem, skupinou Bass,zkoumá alternativní zpusoby, jak snížit zadluženost, která firmu zatežuje. Predstavenstvo na dotaz akcionáru odmítlo sdelit, ceho se soudní spor se spolecností Prague Securities týká a kdo se skrývá za minoritními akcionári, s poukazem na to, že to není predmetem mimorádné valné hromady.

Financní reditelka Pražských pivovaru Dana Raková oznámila,že úcetní záverka za rok 1999 a zpráva auditora bude zverejnena na rádné valné hromade. Výsledky za první ctvrtletí letošního roku vedení pivovaru valné hromade nepredložilo. Skupina akcionáru behem valné hromady vznesla protest proti zpusobu odpovedí clenu predstavenstva na jejich dotazy. Protest obsahoval stížnost na minimální pripravenost jednotlivých clenu predstavenstva. Valná hromada zvolila za nového clena predstavenstva Miroslava Jirsáka a do dozorcí rady opetovne Pavla Ferkla. Pražské pivovary vykázaly loni ztrátu 370 milionu korun, když rok predtím ztráta cinila 880 milionu korun. V roce 2000 hodlá spolecnost investovat predevším do další modernizace výroby, zabezpecení majetku a chce dosáhnout bodu zvratu v oblasti provozního hospodárského výsledku. Loni cinila provozní ztráta 18,6 milionu korun.


Zdroj: ČTK, 29. 5. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 13.05.2024 19:30