Agris.cz - agrární portál

Začíná schůzka Programu OSN pro životní prostředí

29. 5. 2000 | ČTK

V jihošvédském Malmö dnes začíná třídenní schůzka předsednické rady Programu OSN pro životní prostředí (UNEP). Setkání se zúčastní více než osm desítek ministrů životního prostředí z celého světa. Českou republiku zastupuje ministr životního prostředí Miloš Kužvart.

Programu akce dominují tři hlavní témata: nejvýznamnější změny životního prostředí na počátku nového století, role průmyslu při těchto změnách a role občanské společnosti v ekologickém kontextu. Na závěr jednání ve středu bude vydána společná deklarace, jež bude podkladem pro zasedání valného shromáždění UNEP letos v září. Ze stejného zdroje má pak čerpat i agenda globální konference o životním prostředí v roce 2002, jež bude navazovat na obdobnou celosvětovou akci z Rio de Janeira z roku 1992.

Celkem přijede do Malmö na 600 delegátů z více než sta zemí. Podle švédských organizátorů však bude chybět slovenský prezident Rudolf Schuster, který je momentálně předsedou UNEP a původně měl jednání zahájit.


Zdroj: ČTK, 29. 5. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.05.2024 11:39