Agris.cz - agrární portál

SRS zpřísnila od 29. května kontrolu brambor z Itálie

26. 5. 2000 | ČTK

SRS zprísnila od 29. kvetna kontrolu brambor z Itálie

Od pondelí 29. kvetna bude Státní rostlinolékarská správa CR (SRS) provádet v rámci kontroly opakované vzorkování hlíz dovážených zásilek raných brambor puvodem z Itálie na výskyt hádátka bramborového. Oznámil tiskový mluvcí ministerstva zemedelství Pavel Kovár.

SRS tak reaguje na neúmerne vysoký výskyt tohoto karanténního škudce v dovezených zásilkách brambor z Itálie v této sezóne. První vzorkování bude provedeno pri vstupní kontrole na celních prechodech. Druhé bud rovnež na pracovišti SRS na celním prechodu, pokud zde dovozce zajistí vyložení brambor tak, aby bylo možné odebrat vzorek zeminy z podlahy dopravního prostredku nebo v míste první vykládky zásilky v CR. V tomto prípade musí dovozce nebo jím poverená osoba o provedení požádat územne príslušné oddelení SRS a zajistit originál rostlinolékarského osvedcení, protokol o poukázání zásilky k provedení kontroly do vnitrozemí CR vydaný SRS pri vstupní kontrole a další doklady nutné k identifikaci zásilky. Do výsledku obou vzorkování nebude rostlinolékarská kontrola ukoncena a majitel nebude moci se zásilkou volne nakládat.


Zdroj: ČTK, 26. 5. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.05.2024 18:47