Agris.cz - agrární portál

Zemědělci poškození suchem by měli kontaktovat MZe

23. 5. 2000 | ČTK

Ministerstvo zemědělství (MZe) vyzývá zemědělské podnikatele, kteří utrpěli škody způsobené suchem, aby okamžitě kontaktovali příslušné Územní odbory MZe.

Oznámil to tiskový mluvčí MZe Pavel Kovář. MZe provádí v těchto dnech šetření škod způsobených na porostech zemědělských plodin suchem, které přibližně od poloviny dubna do poloviny minulého týdne sužovalo ČR. Zrekapitulovány budou nevratné škody na komoditách, které byly nebo budou muset být zaorané, a inventury budou provedeny také u těch komodit, kde škody překročí 50 procent očekávaného výnosu. Na základě těchto zjištění bude MZe hledat možnosti pomoci postiženým zemědělcům. Pomoc by podle MZe mohla mít formu nejen konkrétních finančních prostředků, ale také odkladů v daňové oblasti, a vyloučeny nejsou ani jiné, zatím nespecifikované formy pomoci.


Zdroj: ČTK, 23. 5. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 19:53