Agris.cz - agrární portál

Nejvyšší soud SR zrušil zákaz prodeje slovenské becherovky

22. 5. 2000 | ČTK

Slovenská spolecnost Simpex Plus, která vyrábí slovenskou becherovku, ji muže znovu prodávat. Nejvyšší soud SR totiž zrušil prosincové usnesení Krajského soudu v Nitre, jenž prodej likéru zakázal. Nejvyšší soud vrátil vec zpet k soudu do Nitry, zrušil však predbežné opatrení pozastavující distribuci. Proti rozhodnutí Nejvyššího soudu není možnost odvolání.

Výrobu a prodej slovenské becherovky poprvé pozastavil vydáním predbežného opatrení Krajský soud v Nitre na podnet spolecnosti Jan Becher - Karlovarská Becherovka (JBKB) loni v dubnu. Predbežné opatrení však Nejvyšší soud SR následne zrušil,címž umožnil Simpexu obnovit distribuci likéru. Loni v prosinci soud v Nitre zakázal podruhé uvádet na trh likér, který se na Slovensku vyrábí podle receptury domažlického podnikatele Zdenka Hoffmanna. Ten ji údajne zdedil po svém dedovi, který ji mel získat od bývalého spolumajitele spolecnosti JBKB Alfréda Bechera. Reakci spolecností Simpex Plus a JBKB se nepodarilo získat.


Zdroj: ČTK, 22. 5. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 14:09