Agris.cz - agrární portál

Středočeské chovatelské sdružení loni se ztrátou

19. 5. 2000 | ČTK

Stredoceské chovatelské sdružení loni se ztrátou

Akciová spolecnost Stredoceské chovatelské sdružení (SCHS), která je soucástí komanditní spolecnosti Holding Ceskomoravská plemenárská unie (CMPU), loni vykázala ztrátu 74 400 Kc. Ta bude podle rozhodnutí dnešní rádné valné hromady uhrazena z nerozdeleného hospodárského výsledku minulých let.

Rekl to generální reditel CMPU Miloslav Kojan. Ztráta vznikla v souvislosti s náklady na formální zabezpecení chodu SCHS. Firma samostatne nehospodarí, její podíl na zisku komanditní spolecnosti se promítne až v príštím roce, sdelil Kojan. CMPU loni pri výkonech 385,6 milionu Kc vytvorila zisk po zdanení dva miliony korun. Podíl SCHS na zisku je podle stanov komanditní spolecnosti dán velikostí vloženého majetku a bude cinit asi 480 000 Kc. Rozhodne o nem valná hromada CMPU. Holding CMPU vznikl k 1. lednu 1998 spojením plemenárských akciových spolecností Ceskomoravská plemenárská unie, Stredoceské chovatelské sdružení, Unichov a Západoceská plemenárská unie. Jeho cílem je zvelebovat populaci skotu, prasat a dalších druhu hospodárských zvírat.

K rozhodujícím cinnostem CMPU patrí plemenárské a šlechtitelské služby. Vzhledem k situaci v zemedelství a poklesu stavu hospodárských zvírat byly výkony firmy mezirocne nižší o témer 190 milionu korun. Pokles zaznamenal predevším obchod, a to až na 47 procent roku 1998. Pres veškerou snahu, vcetne soudního vymáhání, se holdingu zatím nepodarilo vyrešit problém pohledávek. Ty mezirocne vzrostly o 3,4 milionu Kc na asi 95 milionu Kc.


Zdroj: ČTK, 19. 5. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 00:09