Agris.cz - agrární portál

Mistři v kosení trávy se sejdou v Dalečíně

17. 5. 2000 | ČTK

Na generálce před mistrovstvím republiky v kosení trávy se v neděli v Dalečíně na Žďársku sejdou sekáči z celé republiky. Do areálu Na Chmelníku v údolí Svratky přijedou trénovat i republikoví šampióni bratři Slámové z Maršovic u Nového Města na Moravě, informoval jeden z pořadatelů ze sportovního klubu Drak Miroslav Hakl.

Do trávy u řeky se kosy zaseknou v 09:00. Na každého žence čeká úsek louky o sto metrech čtverečních, upřesnil. Poprvé se v Dalešicích mohou klání zúčastnit i ženy. O soutěž byl v předcházejících čtyřech ročnících velký zájem, i když bylo chladné počasí, o to více jich pořadatelé čekají letos. Divákům bude dopoledne zpříjemňovat dechovka a bohaté občerstvení.

Pátý ročník mistrovství republiky v kosení trávy se pak uskuteční o týden později, v sobotu 27. května na zámecké louce ve Žďáru nad Sázavou. Kosy by se měl chopit i ministr zemědělství Jan Fencl a tradičně předseda lidovců Jan Kasal.


Zdroj: ČTK, 17. 5. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.05.2024 09:14