Agris.cz - agrární portál

Projekt Čistá voda poskytne bezúročné půjčky

12. 5. 2000 | ČTK

Projekt Cistá voda poskytne bezúrocné pujcky

Bezúrocnou pujcku na koupi, rekonstrukci ci výstavbu cistírny odpadních vod nebo celých systému cištení odpadních vod vcetne kanalizace budou moci v rámci projektu Cistá voda získat právnické i fyzické osoby s bydlištem ci sídlem v CR. O projektu, který nabízí poradenská a konzultacní spolecnost OM ProFin, informoval jednatel firmy Tomáš Cikrt.

Projekt si klade za cíl zahájit a zlepšit cištení odpadních vod u všech malých a stredních znecištovatelu odpadních vod, tzn.u jednotlivých domu až po mikroregiony. Pujcka bude poskytována maximálne do výše 50 procent celkové investice, za zvláštních podmínek dokonce až do 90 procent. Splatná bude do trí let.

Projekt zahájila firma 9. kvetna 2000 a potrvá do 30. dubna 2001 nebo do vycerpání plánované cástky. V letošním roce se predpokládá, že výše poskytnutých pujcek dosáhne 30 až 50 milionu Kc. Projekt Cistá voda by mel podle Cikrta napomoci zlepšení životního prostredí v CR, a priblížit tak zemi ke standardum Evropské unie.


Zdroj: ČTK, 12. 5. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 11:53