Agris.cz - agrární portál

Stock Plzeň plánuje rekonstrukci závodu

12. 5. 2000 | ČTK

Stock Plzen plánuje rekonstrukci závodu

Nejvetší domácí výrobce lihovin Stock Plzen plánuje rozsáhlou modernizaci závodu v Plzni. Do rekonstrukce, která bude behem provozu, hodlá investovat nekolik stovek milionu korun. Rekl to generální reditel Martin Petrášek s tím, že modernizace podniku by mela být ukoncena dokonce roku 2010. Reditel dále uvedl, že krome investic do modernizace plzenského závodu hodlá Stock Plzen razantne zvýšit výdaje na marketing a reklamu pro udržení soucasných pozic na ceském trhu.

Investice likérky do reklamy zejména v televizi mají presáhnout100 milionu korun, což je dvojnásobek stejných výdaju pred dvema lety. Duvodem je podle Petráška sílící konkurence dalších tuzemských výrobcu lihovin, dovozcu, ale i ilegálních výrobcu lihovin. Petrášek podotkl, že ilegální trh predstavuje 20 až 30procent celkové spotreby lihovin v Ceské republice a dalších 15 až 18 procent dosahuje podíl legálního importu.

Zvýšení plánovaných výdaju na investice a marketing budou podle Petráška v následujících letech dusledkem snížení výplaty dividend na nekolik desítek korun na akcii. Za lonský rok likérka vyplatí dividendy 1300 korun na akcii. V lonském roce Stock Plzen prodal 25 milionu litru lihovin, z toho témer 17 milionu litru cinil prodej stežejních výrobku fernet stock a fernet stock citrus. Likérka zamestnává pres 200osob, jejichž prumerná mesícní mzda loni prekrocila 23 tisíc korun.


Zdroj: ČTK, 12. 5. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 16:27