Agris.cz - agrární portál

Vedení Prazdroje se ujmou Jihoafričané

11. 5. 2000 | ČTK

Zástupci jihoafrické pivovarnické společnosti SAB, která je majitelem Plzeňského Prazdroje, zřejmě obsadí místa ve vedení plzeňského pivovaru. Personální změny lze očekávat po dokončení nové organizační struktury v souvislosti s fúzí pivovarů Plzeňský Prazdroj, Radegast a Velké Popovice. Řekl to místopředseda Poslanecké sněmovny František Brožík po středeční návštěvě Prazdroje.

Mluvčí Plzeňského Prazdroje Jaroslav Pomp se k připravovaných změnám odmítl vyjádřit. Uvedl pouze, že veškeré změny vyplývající z fúze a nové organizační struktury budou předmětem jednání valných hromad všech tří pivovarů, které se uskuteční během jednoho dne, pravděpodobně v pivovaru ve Velkých Popovicích.

Jihoafričané v Prazdroji podle Brožíka již kontrolují peněžní toky a nabídku na funkci předsedy představenstva v rámci fúzí vytvořené společnosti dostal současný generální ředitel Vladimír Peřina. Ostatní členové vrcholového managementu by měli obsadit místa odpovídající jejich kvalifikaci. Peřinu by měl podle informací ČTK vystřídat na postu generálního ředitele zástupce nového vlastníka, Jihoafričan Toni van Kralingen.

Brožík dále prozradil, že po dokončení fúze má Plzeňský Prazdroj během roku opustit 50 zaměstnanců. Snížení počtu pracovníků podle jeho slov vyplývá ze sloučení některých činností všech tří dříve samostatných pivovarů.

Výstav největší české pivovarnické skupiny v čele s Prazdrojem, včetně pivovarů Radegast a Velké Popovice, loni dosáhl téměř 7,703 milionu hektolitrů. Z toho Plzeňský Prazdroj prodal 4,753 milionu hektolitrů piva, což bylo meziročně o šest procent méně, a nepotvrdil tak předloňský rekordní výstav přes pět milionů hektolitrů. Nárůst výstavu o 9,7 procenta na 2,307 milionu hektolitrů loni naopak zaznamenal pivovar Radegast a Velkopopovický kozel zvýšil loňský prodej piva o 71,372 tisíce hektolitrů na 642,552 tisíce hektolitrů.


Zdroj: ČTK, 11. 5. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 10.05.2024 14:13