Agris.cz - agrární portál

ÚZPI vydává příručku: Zavádění systému kritických bodů

5. 5. 2000 | ÚZPI

Příručka vychází ze sylabu základního kurzu zavádění systému kritických bodů (HACCP) pořádaného "Školícím a konzultačním střediskem MZe ČR pro zavádění HACCP při FPBT VŠCHT v Praze." Zahrnuje základní in-formace o změnách probíhajících během výroby a skladování potravin, přehled metod konzervace (úchovy) potravin, shrnutí principů potravinářské mikrobiologie.

V příručce je rozvedena aktuální verze metodického pokynu MZe ČR "Postup zavádění systému kritických bodů (HACCP)" podle vyhlášky č.147/1998 Sb. V příloze jsou uvedeny vzorové dokumenty systému kritických bodů: prázdný vzor uvozující dokumentace (Příručky kritických bodů podniku) a příklady formulářů pro záznamy v kritických bodech, záznamy o nápravných opatřeních a další dokumenty. Příručka může posloužit jako pomůcka při zavádění i udržování systému kritických bodů ve výrobě potravin.

Publikaci můžete objednat e-mailové adrese: insav@uzpi.cz ,

nebo na faxu: (02) 22514003


Zdroj: ÚZPI, 5. 5. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 22.12.2025 16:18