Agris.cz - agrární portál

Kampaň před vstupem do EU přichází i na venkov

5. 5. 2000 | ČTK

Kampaň před vstupem České republiky do Evropské unie, který politici naplánovali za tři roky, se začíná šířit i do menších měst a obcí. Ministerstvo zahraničí rozeslalo v minulých dnech dopisy okresním úřadům, aby upozornily obce i své organizace na zdroje informací o EU.

"Na poradě nám pracovníci ministerstva vnitra řekli, že musíze sílit osvěta v souvislosti se vstupem do EU, protože drtivá většina lidí netuší, jaké výhody či nevýhody nám to přinese,"řekl šéf kanceláře přednosty Prostějovska Jiří Sigmund. Podle něj na okresní úřad přišel minulý týden z Prahy dopis, který obsahoval seznam vydaných brožur o EU a adresy a telefony, kde radní i občané mohou získat informace o unii i stavu přibližování ČR jejím strukturám.

"I když je pravda, že většina lidí toho moc EU neví, informace okresům není reakcí na tuto skutečnost, ale součást dlouhodobé komunikační strategie," řekl pracovník tiskového odboru ministerstva zahraničí. Podle jeho slov je záměrem vlády,aby se poznatky o unii dostaly až do nejodlehlejších obcí a domácností.

"Kampaň bude dál zesilovat, resort kvůli tomu dokonce zřídil speciální odbor," dodal. Zatímco na prostějovském úřadu teprve chystají rozesílání materiálů a adres na radnice, školy a instituce, na opačném konci Olomouckého kraje, pohraničním Jesenicku, už to udělali předčasem. "Od ledna máme na naší internetové adrese kontakty na zdroje o EU, rozeslali jsme je i obcím a nyní budeme posílat brožury do škol. Navíc aktuální informace o přidružení, které se dotýkají regionu, zveřejňujeme v našem bulletinu," uvedla přednostka okresu Milena Novotná.


Zdroj: ČTK, 5. 5. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 12.05.2024 04:04