Agris.cz - agrární portál

Komisařka EU pro životní prostředí Wallströmová navštíví ČR

3. 5. 2000 | ČTK

Členka Evropské komise Margot Wallströmová, zodpovědná za životní prostředí, jadernou bezpečnost a civilní ochranu, přijede ve čtvrtek na první oficiální návštěvu České republiky.

Někdejší švédskou ministryni kultury a sociálních věcí pozval do Prahy ministr životního prostředí Miloš Kužvart. Dnes o tom informovala Eva Veverková z tiskového oddělení ministerstva.

Kužvart se již s evropskou komisařkou pro životní prostředí sešel loni v listopadu v Bruselu. Podle Veverkové si s ní vyměnil názory na proces přípravy ČR na vstup do Evropské unie ve světle poslední pravidelné zprávy Evropské komise z loňského října. Wallströmová navštíví během letošního roku všechny kandidátské země Evropské unie ze střední a východní Evropy, dodala Veverková.

Šestačtyřicetiletá Margot Wallströmová zahájila svou profesní a politickou kariéru v roce 1974 jako ombudsmanka Mládežnické ligy švédské sociálnědemokratické strany. O pět let později se stala poslankyní švédského parlamentu. Ve švédské vládě působila jako ministryně pro občanské záležitosti, ministryně kultury a ministryně sociálních věcí. Komisařkou EU pro životní prostředí,jadernou bezpečnost a civilní ochranu byla jmenována loni v září.


Zdroj: ČTK, 3. 5. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.05.2024 00:30