Agris.cz - agrární portál

INCOMA se stala součástí světové sítě GfK Group

14. 4. 2000 | Agris

INCOMA se stala soucástí svetové síte GfK Group

Za spojení silného globálního a silného lokálního partnera dnes oznacil kapitálový vstup spolecnosti GfK Praha do spolecností INCOMA Research a INCOMA Conzult jednatel INCOMA Research Tomáš Krásný. Uvedl to na dnešní tiskové konferenci. INCOMA se tak stala soucástí celosvetové síte GfK Group v oblasti výzkumu trhu.

Podle šéfa GfK Praha Michala Ševery jde o první významnou fúzi v oboru výzkumu trhu ve východní Evrope, obe spolecnosti pritom obsáhnou po fúzi zhruba jednu petinu tuzemského trhu a predpokládaného rocního obratu ve výši 200 milionu korun. INCOMA by se pritom mela v rámci nové struktury prednostne specializovat na oblast výzkumu maloobchodní síte, výzkumu prumyslových trhu a výzkumu spolecného stravování - GfK zustává v pozici full-service agentury výzkumu trhu, zahrnující krome výzkumu ad hoc i panelové výzkumy domácností. Jak pro AGRIS uvedl Ševera, GfK má v soucasné dobe 32 znackových produktu, a nekteré z nich prevezme do rozšírení svého spektra výzkumu i INCOMA. Mezi pripravované výzkumy by melo pritom podle Ševery patrit šetrení nákupního chování populace, typologie spotrebitele, expertní dotazování v maloobchode, gastronomický monitoring a tzv. Trade business barometr - pravidelné výzkumy obchodu, hotelu a pohostinství - tedy produkty, které zatím na tuzemském trhu chybí. Podle predbežné dohody by se mel stát jedním z partneru INCOMY i zemedelský informacní systém AGRIS.

(Plné znení oficiální tiskové informace o fúzi obou spolecností prinášíme jako samostatnou zprávu.)


Zdroj: Agris, 14. 4. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 03:55