Agris.cz - agrární portál

Bolivijská armáda se dopustila "výstřelků" proti rolníkům

11. 4. 2000 | Hospodářské noviny

Bolivijská biskupská konference (CEB) se v noci na včerejšek nabídla jako zprostředkovatel při hledání řešení sociálního konfliktu, který již týden trápí Bolívii a který v sobotu vedl její vládu k vyhlášení stavu obležení. Agentura EFE včera zároveň upozornila na výstřelky v postupu vojenských oddílů, které se snaží zabránit vesničanům, aby pokračovali v blokádě silnic na náhorní planině.

Konflikt zhoršilo rozhodnutí vlády vybudovat ve městě Cochabamba vodovodní řad, kterým by vzrostla cena pitné vody. Protestní akce obyvatel venkova a Cochabamby a policistů v La Pazu, trvají v různých částech země již týden a donutily vládu k vyhlášení stavu obležení na tři měsíce.

Generální tajemník CEB Jesús Juárez se stal svědkem výstřelků pořádkových sil poté, co skupina rolníků ukamenovala kapitána armády.

La Paz (čtk)


Zdroj: Hospodářské noviny, 11. 4. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 02:02