Agris.cz - agrární portál

MŠ ani MZ letos zatím školní mléko finančně nepodpoří

26. 1. 2000 | ČTK

ČTK (Agroweb) 26.1.2000

MŠ ani MZ letos zatím školní mléko finančně nepodpoří

Ministerstvo školství (MŠ) ani ministerstvo zdravotnictví (MZ) zatím pro letošní rok nepočítají s finanční podporou projektu školní mléko. Program dotovaného mléka pro žáky prvních a druhých tříd tedy bude letos podporovat pouze Ministerstvo zemědělství, a to částkou 50 milionů korun. Na dnešní tiskové konferenci to potvrdily Ludmila Věříšová z MŠ a Irena Michalová z MZ.

Jak řekl Milan Srb, ředitel obecně prospěšné společnosti Laktea, která akci školní mléko organizuje, nabídka mléka bude od letošního roku pestřejší a bude zahrnovat všechny hlavní druhy ochucených mlék, včetně mléka neochuceného, zatímco loni stát dotoval pouze mléko s vanilkovou příchutí. Od začátku nového školního roku se uvažuje o rozšíření nabídky dotovaného mléka také žákům třetích tříd. Podle Srba odebíralo v loňském roce od září do konce prosince mléko 2970 škol, což bylo 72,5 procenta všech základních škol v ČR. Celkem si školy objednaly 2,908 milionu krabiček dotovaného mléka. Za krabičku takového mléka zaplatí žák 2,50 Kč, přičemž rozdíl v ceně tři koruny hradí mlékárnám stát. Nedotovaného mléka, které Laktea dodávala pro žáky vyšších tříd za cenu šest korun, školy objednaly 1,5 milionu krabiček.


Zdroj: ČTK, 26. 1. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 18:47