Agris.cz - agrární portál

Fernet loni nejznámějším a nejčastěji konzumovaným alkoholem v Č

26. 1. 2000 | ČTK

CTK (Agroweb) 26.1.2000

Fernet loni nejznámejším a nejcasteji konzumovaným alkoholem v CR

Fernet Stock a Fernet Stock citrus jsou krome piva nejznámejšími a nejcasteji konzumovanými znackami alkoholu v CR. Vyplývá to z pruzkumu spolecnosti Sofres-Factum, podle nehož si znacku Fernet spojuje s alkoholem témer 45 obcanu zeme.

Druhé místo zaujala Becherovka následovaná tuzemským rumem. Pomerne vysoká je také znalost slivovice a zahranicních znacek se silnou reklamní podporou. Fernet podle pruzkumu pijí výrazne více muži, pravidelní konzumenti alkoholu, kterými jsou podle pruzkumu dve petiny dospelých obyvatel CR. Znacku Fernet Stock citrus casteji konzumují ženy a její konzumace roste s výší príjmu a se vzdeláním a naopak klesá s rostoucím vekem. Ženy pijí casteji i Becherovku. Nejoblíbenejší je i reklama na Fernet. Reklamu znacky Fernet Stock uvádí jako nejoblíbenejší 18,5 procenta respondentu, pricemž dalších sedm procent uvádí jako nejoblíbenejší reklamu na Fernet Stock citrus. Na další pozici se umístila reklama vodky Finlandia (osm procent) tesne následovaná reklamou znacky Jim Beam (7,5 procenta). Približne stejné pocty prívržencu (necelá tri procenta) mají reklamy znacek Becherovka, Johnnie Walker a Jack Daniels. Výzkum, provedený technikou standardizovaného rízeného rozhovoru na reprezentativním souboru 1060 respondentu starších 18 let, spolecnost Sofres-Factum uskutecnila v ríjnu 1999.


Zdroj: ČTK, 26. 1. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 23:10