Agris.cz - agrární portál

Ministři Kužvart a Fencl soupeří o vliv na hospodaření s vodami

21. 1. 2000 | Právo

Právo 21.1.2000

Ministri Kužvart a Fencl souperí o vliv na hospodarení s vodami

Ministr životního prostredí Miloš Kužvart se dostal do krížku se svým kolegou, ministrem zemedelství Janem Fenclem. Prou se o to, kdo bude mít vliv na hospodarení s vodami.

O neshodách informoval novináre ve ctvrtek Kužvart. Zatímco ten usiluje o vrácení kompetencí, o které jeho úrad prišel v polovine 90. let prechodem pravomocí pod resort zemedelství, Fencl by chtel získat i zbylé Kužvartovy komptence týkající se správy vod a zemedelského pudního fondu. "Bylo by to v príkrém rozporu s programovým prohlášením vlády a znamenalo by to odklon od jednoho z principu Evropské unie - integrované ochrany pod jednou strechou," prohlásil Kužvart. Státní správa v oblastech ovlivnování vodních zdroju je podle nej navýsost ekologickou záležitostí.

Spor mezi obema ministry musel rovnat sám premiér Miloš Zeman, který vcera pri schuzce s Kužvartem a Fenclem rozhodl, že projednávání kompetencního zákona, který upravuje pravomoce k vodnímu hospodárství, se stahuje z pondelního programu vlády. Oba ministri musí navrhnout, jak si predstavují svou roli v nakládání s vodami.

(ada, nig)


Zdroj: Právo, 21. 1. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 23:36