Agris.cz - agrární portál

Sněmovna v prvním čtení podpořila plemenářský zákon

21. 1. 2000 | ČTK

CTK (Agroweb) 21.1.2000

Snemovna v prvním ctení podporila plemenárský zákon

Odstranit nejednoznacnost nekterých ustanovení soucasného plemenárského zákona a prizpusobit jej predpisum upravujícím tuto problematiku v zemích Evropské unie je úcelem vládního návrhu zákona o šlechtení, plemenitbe a evidenci hospodárských zvírat. Zákon dnes Poslanecká snemovna bez problému propustila do druhého ctení.

Rozhodující pro zpracování nového plemenárského zákona byla potreba právne zakotvit radu zásadních zmen, které nastaly v ceském chovatelství od roku 1991, kdy vznikl dosud platný zákon. Navíc návrh rozširuje zákon o predpisy EU a o problematiku oznacování, evidování a vedení ústrední evidence hospodárských zvírat a zvere ve farmovém chovu, což je oblast, na kterou struktury EU kladou znacný duraz. Nový plemenárský zákon již zachycuje zmeny ve strukture a organizacním zajištení procesu šlechtení a plemenitby hospodárských zvírat. Zakotvuje také právní postavení, pusobnost a pravomoci zájmových chovatelských sdružení a chovatelských podniku.


Zdroj: ČTK, 21. 1. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 21:20