Agris.cz - agrární portál

MfD: AGF Trading převezme zpracovatele krůt Adex

12. 1. 2000 | ČTK

CTK (Agroweb) 12.1.2000

MfD: AGF Trading prevezme zpracovatele krut Adex

Spolecnost AGF Trading se skupiny Agrofert koupí nejvetšího tuzemského zpracovatele krutího masa Adex. Ten loni vzhledem neschopnosti splácet své závazky skoncil v konkursu. "AGF Trading již zaplatil podstatnou cást zálohy," potvrdil dnešní Mladé fronte Dnes (MfD) správce konkursní podstaty Adexu Jan Ulrych.

Jak spolu s MfD informují také Hospodárské noviny (HN), nový majitel puvodne zamýšlel najít pro provoz Adexu nového strategického partnera. "Dobré ekonomické výsledky, kterých za dobu konkursu podniky dosahuje, nás však nutí uvažovat o tom, že bychom se vedení firmy ujali sami," rekl generální reditel Agrofertu Andrej Babiš. Za dobu trvání konkursu se Adexu podarilo více než zdvojnásobit prodej. Na pocátku roku tržby cinily necelých 30 milionu korun mesícne, ke konci roku to již bylo zhruba 55 milionu mesícne, sdelil MfD správce Ulrych. Agrochemická skupina Agrofert, do které patrí i budoucí vlastník Adexu AGF Trading, je nejvetším tuzemským distributorem hnoji a pesticidu. Podle informací HN je kapitálove prítomna v 50 firmách v devíti zemích a má zastoupení ve 30 subjektech ceského zemedelství. AGF Trading se specializuje na obchod se zemedelskými plodinami, kterých v lonském roce zobchodovala približne jeden milion tun a vykázala tržby 3,7 miliardy korun.


Zdroj: ČTK, 12. 1. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.05.2024 22:33