Agris.cz - agrární portál

V 2. týdnu vzrostly ceny většiny sledovaných výrobků

6. 1. 2000 | ČTK

CTK (Agroweb) 6.1.2000

V 2. týdnu vzrostly ceny vetšiny sledovaných výrobku

Nárust spotrebitelských cen potravinárských výrobku u vetšiny sledovaných komodit zaznamenal ve 2. týdnu ve srovnání s cenami v 52. týdnu lonského roku Ceský statistický úrad (CSÚ). Výsledky pravidelného šetrení CSÚ dnes poskytl jeho mluvcí Jaroslav Macháne.

Ceny hovezího masa vzrostly v rozmezí 0,2 až 0,3 procenta, krome hovezího zadního bez kosti, které setrvalo na cene z 52. týdne. Hovezí nízký roštenec podražil o 0,4 procenta. Ceny veprového masa vzrostly v rozmezí od 0,3 do 0,9 procenta. Veprový bucek zlevnil o 0,6 procenta. Z masných výrobku klesla cena gothajského salámu o 0,1 procenta. Cena veprové dušené šunky vzrostla o 0,4 procenta. Cena kurat vzrostla o 0,2, cena mléka o 0,8 procenta, cena vajec o 2,1 procenta a másla o 0,5 procenta. Brambory byly proti 52. týdnu o 3,2 procenta dražší, jablka o 5,7 procenta. Rajcata naopak zlevnila o 11,7 procenta, pomerance o 1,4 procenta. Levnejší byl i kapr, a to 4,5 procenta.


Zdroj: ČTK, 6. 1. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 08:01