Agris.cz - agrární portál

Simpex Plus se proti rozhodnutí soudu ohledně Becherovky odvolal

6. 1. 2000 | ČTK

CTK (Agroweb) 6.1.2000

Simpex Plus se proti rozhodnutí soudu ohledne Becherovky odvolal

Spolecnost Simpex Plus vyrábející slovenskou becherovku podala odvolání proti rozhodnutí Krajského soudu v Nitre z lonského prosince, který jí již podruhé na podnet a. s. Jan Becher - Karlovarská Becherovka (JBKB) predbežným opatrením zakázal distribuci bylinného likéru. Rekl to dnes jednatel Simpex Plus Štefan Šipciak.

"Jsem prekvapen, že krajský soud vydal stejné predbežné opatrení, které již Nejvyšší soud SR jednou zamítl," podotkl Šipciak. Soud v Nitre firme Simpex Plus a prodejci, spolecnosti Broken Heard, predbežným opatrením zabránil uvádet na trh bylinný likér, který se na Slovensku vyrábí podle receptury domažlického podnikatele Zdenka Hoffmanna. Predbežné opatrení soudu se však spolecnosti nedotklo. Simpex Plus totiž ješte pred dorucením verdiktu krajského soudu prodal 50 až 100. 000 litru becherovky, které likérka vyrobila od zahájení výroby 13. února do vydání prvního predbežného opatrení v dubnu minulého roku. Od lonského dubna výroba becherovky nebyla obnovena. Obnovení výroby bránily organizacne-technické problémy, poznamenal Šipciak. Simpex totiž jedná s nadnárodním koncernem o vstupu do podniku. Nový investor, jehož jméno Šipciak nezverejnil, by mel financne zabezpecit rozbeh výroby. Výrobu a prodej slovenské Becherovky poprvé pozastavil vydáním predbežného opatrení Krajský soud v Nitre loni v dubnu. Predbežné opatrení však Nejvyšší soud SR následne zrušil, címž umožnil likérce v Chotíne obnovit distribuci likéru až do ukoncení soudu. Ten by mel rozhodnout o platnosti darovací smlouvy, jíž zdedil Hoffmann po svém dedovi, který ji mel získat od bývalého spolumajitele JBKB Alfréda Bechera. Termín soudního projednávání dosud nebyl stanoven. Šipciak však ocekává, že proces bude zahájen v polovine letošního roku.


Zdroj: ČTK, 6. 1. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 01:03