Agris.cz - agrární portál

Soud v Nitře opět zakázal prodej slovenské Becherovky

6. 1. 2000 | ČTK

CTK (Agroweb) 6.1.2000

Soud v Nitre opet zakázal prodej slovenské Becherovky

Krajský soud v Nitre vydal v prosinci na podnet a. s. Jan Becher - Karlovarská Becherovka (JBKB) predbežné opatrení proti distribuci slovenské Becherovky. Jejímu producentovi, firme Simpex Plus a prodejci, spolecnosti Broken Heard, tak soud již podruhé zakázal uvádet na trh bylinný likér, který se na Slovensku vyrábí podle receptury domažlického podnikatele Zdenka Hoffmanna.

Ten ji údajne zdedil po svém dedovi, který ji mel získat od bývalého spolumajitele JBKB Alfréda Bechera. "Predbežné opatrení se netýká výroby, ale pouze distribuce a jakéhokoli jiného uvádení výrobku na trh," rekl mluvcí JBKB David Binar. Soud rozhodl na žádost JBKB poté, co likérka upozornila na nekalou soutež ze strany slovenského výrobce. "Proti rozhodnutí bylo možné podat odvolání, takže predpokládám, že ho Simpex Plus podal," podotkl Binar.

Prodej a výrobu slovenské Becherovky pozastavil Krajský soud v Nitre již loni 13. února. Predbežné opatrení však Nejvyšší soud SR následne zrušil a likérka v Chotíne svou produkci v zárí obnovila. Opetovné vydání predbežného opatrení by melo platit až do ukoncení rádného soudu, který by mel rozhodnout o platnosti Hoffmannovy darovací smlouvy. "Jsme presvedceni, že rádný soudní spor vyhrajeme, protože jsme v právu," sdelil pred casem Binar s tím, že darovací smlouva je padelek. "Kolek, který je na darovací smlouve, spatril svetlo sveta v roce 1947, zatímco smlouva má pocházet z roku 1939," zduvodnil mluvcí svuj názor na puvod listiny.


Zdroj: ČTK, 6. 1. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 14:29