Agris.cz - agrární portál

Setuza se zatím k údajnému novému majiteli nehlásí

16. 12. 1999 | ČTK

ČTK (Agroweb) 16.12.1999

Setuza se zatím k údajnému novému majiteli nehlásí

Vedení a. s. Setuza dnes nepotvrdilo informace o údajném novém majiteli Setuzy, jímž má být podle dnešního vydání Lidových novin Tomáš Pitr, jinak spolumajitel společnosti SEC Leasing, která je stoprocentním akcionářem a. s. Milo Holding.

Generální ředitel Setuzy Petr Voborník ČTK řekl, že struktura akcionářů zůstává beze změny a že tak jako předtím Pitr mezi hlavními akcionáři nefiguruje. "Nemohu ovšem vyloučit, že je jedním z drobných akcionářů," dodal Voborník. Lidové noviny dnes uvedly ve svém přehledu českých multi milionářů a miliardářů Tomáše Pitra jako údajného nového majitele ústecké Setuzy. Největšími akcionáři Setuzy zůstává Agrocredit se 49,92procentním podílem, FNM s 21,17 procenta a Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond se 17,13 procenta akcií. Jediným vlastníkem Agrocreditu je podle internetového obchodního rejstříku Českomoravská finanční a leasingová (ČMFL) a. s., jejíž akcie splatily sama Setuza (700 milionů korun) a IPB (750 milionů korun). Voborník uvedl, že Pitr není mezi členy orgánů Setuzy, které se nyní rekonstruují poté, co 4. listopadu z funkce předsedy představenstva odstoupil podnikatel a místopředseda Českomoravského fotbalového svazu Jan Gottvald. Gottvald, který předtím deklaroval svůj zájem o koupi majoritního podílu v Setuze, od 30. listopadu už také není členem představenstva Českomoravské finanční leasingové, kde do té doby zastával funkci předsedy.

Mezi členy orgánů Agrocreditu ani ČMFL nebyl a dosud nefiguruje ani Pitr. Podle neoficiálních informací se neočekává, že by byl Pitr zvolen do orgánů Setuzy. Nové složení orgánů Setuzy má být zveřejněno do konce letošního roku. Setuza, která patří k největším českým producentům rostlinných olejů a margarínů, zubních past, pracích prášků a mýdel, podle svého vedení letos zaznamenává vůbec nejlepší hospodářské výsledky od roku 1993. Za deset měsíců letošního roku při tržbách 4,409 miliardy korun vytvořila hospodářský výsledek 209 milionů korun. Ve stejném období loni měla tržby 4,061 miliardy korun a hospodářský výsledek 195 milionů korun.


Zdroj: ČTK, 16. 12. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 11.05.2024 15:19