Agris.cz - agrární portál

Bohušovická mlékárna bude pokračovat v akci školní mléko

15. 12. 1999 | ČTK

CTK (Agroweb) 15.12.1999

Bohušovická mlékárna bude pokracovat v akci školní mléko

Dotaci 4,37 milionu korun má dostat od státu Bohušovická mlékárna za 1,456 milionu ctvrtlitrových krabicek mléka, které od zárí dodávala v rámci akce školní mléko. Ekonom mlékárny Martin Kratochvíl na dnešním jednání s predstaviteli ministerstva zemedelství dostal závazný príslib, že dotace bude do konce roku vyplacena, protože jinak by propadla.

Kratochvíl dnes rekl, že na jedné ctvrtlitrové krabicce školního mléka Bohušovická mlékárna i po dotaci sice prodelá více než korunu, ale chce v této akci nadále pokracovat i v príštím roce. Pokud budou mít dodávky dotovaného mléka pro školy nadále rostoucí trend, mela by se ztráta výrobcu postupne snižovat. Akci školní mléko pokládá bohušovická firma za investici pro budoucnost. Po prvním pololetí roku 2000 ovšem vyhodnotí, zda je pro ni bude únosné, aby se jí dále úcastnila. Bohušovická mlékárna se 165 zamestnanci denne zpracuje 85 tisíc litru mléka a je nejvetším výrobcem ve svém oboru v severozápadních Cechách. Krome mléka vyrábí trvanlivou smetanu, smetanu do kávy Kapucín, tvarohové krémy Bobík, jogurty a multivitamínové nápoje. Za letošní rok mlékárna ocekává tržby kolem 620 milionu korun, které mají být zhruba na úrovni lonského roku, a kladný hospodárský výsledek.


Zdroj: ČTK, 15. 12. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 03:35