Agris.cz - agrární portál

Nomura je v představenstvu Plzeňského Prazdroje

24. 4. 1998 | ČTK

Nomura je v predstavenstvu Plzenského Prazdroje

PLZEN 24.dubna (CTK) - Nové predstavenstvo Plzenského Prazdroje se dvema zástupci spolecnosti Nomura schválila dnešní valná hromada. Puvodní sedmiclenné predstavenstvo musela valná hromada v rámci zmeny stanov redukovat na šest clenu.

Nejvýznamnejšího akcionáre spolecnosti Plzenský Prazdroj, kterým se s podílem 84 procent akcií stala akciová spolecnost Ceské pivo v novém predstavenstvu zastupuje reditel investicního bankovnictví pro strední a východní Evropu spolecnosti Nomura International Martin Mierswa a vedoucí reprezentacní kanceláre Nomura International František Sidó. Spolecnost Ceské pivo v novém predstavenstvu zastupuje rovnež Arnošt Dobsa.

Dalšími cleny predstavenstva jsou generální reditel Plzenského Prazdroje Vladimír Perina, financní reditel Mario Junek a zástupce Spolku plzenských právovárecníku Jindriška Eliášková. Valná hromada dále schválila snížení poctu clenu predstavenstva ze šesti na tri.

Valná hromada dále schválila návrh predstavenstva nevyplácet dividendy a zbývající cást nerozdeleného zisku 63,1 miliónu korun po odvodu do rezervního fondu prevést jako nerozdelený zisk do dalších let.

Ke dni konání valné hromady je nejvetším akcionárem spolecnosti s podílem 84 procent akcií akciová spolecnost Ceské pivo, Spolek plzenských právovárecníku vlastní 9,54 procenta akcí, fyzické osoby 2,55 procenta akcií, ostatní právnické osoby 1,68 procenta akcií, IPB 1,18 procenta akcií a mesto Cheb 0,31 procenta akcií.

Za uplynulý rok prodal Plzenský Prazdroj celkem 4,957 miliónu hektolitru piva, z toho 498 tisíc hektolitru cinil export. V letošním roce spolecnost plánuje výrazne prekrocit hranici peti miliónu hektolitru a do zahranicí vyvézt 574 tisíc hektolitru piva. V roce 2000 chce naše soucasná nejvetší pivovarnická spolecnost kontrolovat v Ceské republice i zahranicí výrobu celkem 10 miliónu hektolitru piva.

Pavel Kovarík jik bm


Zdroj: ČTK, 24. 4. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 14:25