Agris.cz - agrární portál

Projednání žaloby Budějovického Budvaru bylo odloženo

24. 4. 1998 | ČTK

Projednání žaloby Budejovického Budvaru bylo odloženo

CESKÉ BUDEJOVICE 24.dubna (CTK) - Krajský soud v Ceských Budejovicích odložil na neurcito projednání žaloby Budejovického Budvaru na druhý ceskobudejovický pivovar Samson, který je soucástí a.s. Jihoceské pivovary. Žaloba Budvaru viní podle generálního reditele Jihoceských pivovaru Petra Fencla Samson z nekalé souteže.

Podle Budejovického Budvaru Samson od podzimu 1991 do 20.února 1992 uvádel neoprávnene na etiketách, že se jedná o budejovické pivo.

Puvodní žalobu Budejovického Budvaru, která krome požadavku vzdání se užívání oznacení "budejovický" pro piva ze Samsonu obsahovala i požadavek na úhradu 7,6 miliónu korun za bezduvodné obohacení a dalších dvou miliónu jako primereného zadostiucinení, krajský soud zamítl již v roce 1995. Budejovický Budvar se proti rozsudku v zákonné lhute odvolal k vrchnímu soudu a ten letos v únoru puvodní rozsudek zrušil a vrátil k dalšímu rízení krajskému soudu.

Budejovický Budvar a Samson byly až do zacátku 90.let soucástí jednoho podniku. Po odtržení Budvaru se oba pivovary zacaly ve vztahu ke svým produktum prít o používání výrazu "budejovický". Pivovar Samson je o 100 let starší, avšak méne úspešný než Budejovický Budvar.

Jakub Sekyra bm


Zdroj: ČTK, 24. 4. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 03:28