Agris.cz - agrární portál

Vláda chce do konce června vyřešit dovoz jablek z EU do ČR

16. 4. 1998 | ČTK

Vláda chce do konce cervna vyrešit dovoz jablek z EU do CR

PRAHA 16.dubna (CTK) - Vláda je pripravena do konce cervna letošního roku vyrešit problém kolem dovozu jablek z EU do CR. Novinárum to rekl místopredseda vlády a ministr zemedelství Josef Lux po svém dnešním jednání s ministry pro evropské záležitosti Francie a Nemecka Pierrem Moscovicim a Wernerem Hoyerem. Dodal, že podle obou ministru tato epizoda nemuže znamenat problém v približování CR k EU.

Diskuse o tomto tématu byla pri setkání podle Luxe okrajová, nicméne ministr by mel o této otázce jednat již 30.dubna pri návšteve komisare EU Franze Fischlera v CR.

S ministry obou zemí Lux podle vlastních slov diskutoval zejména pripravenost CR ke vstupu do EU. Predmetem jednání byla pripravenost v makroekonomické sfére a dále nutnost budování institucí predevším v kapitálové oblasti a v zemedelství. Oba ministri podle Luxe zduraznili potrebu seriózne spravovat budoucí hranice EU, což je, jak rekl, velký úkol pro vládu CR.

Z hlediska spolecné zemedelské politiky EU jsou podle obou ministru vlády zemí EU pripraveny k reformám této politiky, nicméne ministri zemedelství jednotlivých zemí mají na tuto reformu ponekud odlišný názor než samotné vlády. Jednání o reformách spolecné zemedelské politiky tedy budou podle Luxe obtížná a zdlouhavá.

Lux také ministry informoval o stredecním hlasování o vstupu CR do NATO v Poslanecké snemovne Parlamentu CR.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 16. 4. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 04:53