Agris.cz - agrární portál

Vláda bude jednat o penězích na obnovu vodních toků po záplavách

10. 4. 1998 | ČTK

Vláda bude jednat o penezích na obnovu vodních toku po záplavách

PRAHA 10.dubna (CTK) - Zprávu o zajištení zdroju na financování programu obnovy vodních toku a systému zásobování pitnou vodou po lonských záplavách projedná v úterý vláda. Jak dnes CTK informovala tisková mluvcí ministerstva zemedelství Marcela Dvoráková, program predstavuje výdaje pro letošní rok ve výši 1,845 miliardy korun a dále v letech 1999 a 2000 dalších asi 2,5 miliardy korun.

Zmínený program schválila vláda v listopadu lonského roku. V letošním roce však dosud nebyly uvolneny financní prostredky pro jednotlivé investory, takže hrozí zastavení probíhajících staveb ci omezení zahajování staveb nových. Celkem jde o 83 již rozestavených akcí a 232 akcí, které by mely být co nejdríve zahájeny.

Protože bude uvažovaný financní zdroj pro tento úcel, tedy výnosy z malé privatizace, k dispozici približne v pololetí letošního roku, je v predkládané zpráve navrženo využití úverových prostredku Evropské investicní banky ve výši 650 miliónu korun. Nicméne ani tyto prostredky nebudou uvolneny dríve než koncem letošního kvetna.

Ministr zemedelství Josef Lux tedy v predkládané zpráve navrhuje pro tyto úcely docasne využít prostredky státního rozpoctu urcené kapitole MZe. Tuto operaci podminuje Lux souhlasem Ministerstva financí. Financní prostredky budou podle zprávy nejpozdeji do 31.cervence letošního roku vráceny zpet k financování tech potreb, ke kterým byly státním rozpoctem puvodne urceny.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 10. 4. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 15:40