Agris.cz - agrární portál

ZN: Ekonomicky slabé pivovary bojují o svou existenci

8. 4. 1998 | ČTK

PRAHA 8.dubna (CTK) - Silná konkurence na ceském trhu s pivem snižuje výrobcum zisky a ubírá financní prostredky na další rozvoj spolecností. Nekolika pivovarum hrozí, že své brány zavrou navždy, vyplývá z výsledku ankety Zemských novin, o které deník informuje ve svém dnešním vydání.

"Financní prostredky na další rozvoj spolecnosti se v soucasné dobe nedostávají témer všem pivovarum," rekl vedoucí propagace a marketingu Královského pivovaru Krušovice Petr Žižkovský. Podle nej peníze na investice shání težko jak malé, tak i velké pivovary. Navzdory težkostem se však jeho pivovaru zatím darí.

Na dotaz ZN, zda má Žižkovský informace o tom, že by nekteré pivovary byly v tak težké ekonomické situaci, že jim nezbude nic jiného než uzavrít své brány a skoncit s výrobou, odpovedel, že má. Jejich jména však nesdelil, dodávají ZN.

Generální reditel Budejovického Budvaru Jirí Bocek považuje za témer nemožné, aby letos vznikly nové pivovary. "Zisky z prodeje piva jsou tak malé, že se nevyplatí založit novou firmu," rekl a rovnež poukázal na silný konkurencní boj mezi jednotlivými producenty a tendenci spíše pivovary zavírat než stavet nové.

kk bk


Zdroj: ČTK, 8. 4. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 12:54