Agris.cz - agrární portál

Na zemědělských veletrzích v Brně se představí 15 firem ze SR

26. 3. 1998 | ČTK

Na zemedelských veletrzích v Brne se predstaví 15 firem ze SR

BRATISLAVA 26.brezna (zpravodajka CTK) - Na nejvetší zemedelské prehlídce ve strední a východní Evrope v Brne se predstaví letos 15 slovenských vystavovatelu prímo, nebo prostrednictvím domácích firem. Na dnešní tiskové konferenci o tom informovali organizátori letošního mezinárodního veletrhu zemedelské techniky Techagro, veterinární techniky animal Vetex a lesnického veletrhu Silva Regina.

Na trojici mezinárodních veletrhu, které se uskutecní v dobe od 5. do 9.dubna letošního roku je podle organizátoru prihlášeno na 500 vystavovatelu, kterí obsadí plochu témer 37.500 metru ctverecných.

Krome vystavovatelu z CR a Slovenska se svými exponáty zemedelské techniky predstaví zástupci z Austrálie, Dánska, Francie, Itálie, Madarska, Ruska, Slovinska, Nemecka, Švýcarska, Velké Británie a Pakistánu. Veletrh animal Vetex bude letos poprvé rozšíren i o výstavu hospodárských zvírat od chovatelu z Moravy a Cech.

Další rocník techto zemedelských veletrhu se uskutecní až za dva roky v dobe od 2. do 6.dubna roku 2000. Duvodem prestupu na dvouletý cyklus je podle organizátoru nejen skutecnost, že obdobné výstavy se v Evrope konají v dvouleté periodicite, ale i duvody financní. Pátý rocník veletrhu se uskutecní zhruba ve stejném rozsahu jako loni. Tato stagnace vyplývá podle organizátoru z urcité hospodárské krize v zemi, což je videt i na tom, že zemedelci mají problémy s úcastí na veletrhu.

Marta Ružicková ple


Zdroj: ČTK, 26. 3. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 11:24