Agris.cz - agrární portál

SVH: Spekulace o rozprodeji společností Povodí jsou nepodložené

1. 4. 1998 | ČTK

SVH: Spekulace o rozprodeji spolecností Povodí jsou nepodložené

PRAHA 1.dubna (CTK) - Svaz vodního hospodárství Ceské republiky (SVH) na své úterní valné hromade schválil prohlášení, podle kterého jsou spekulace o možném rozprodeji rek, jezer a prehrad ve správe akciových spolecností Povodí nepodložené. "Pod záminkou dosažení tzv. legislativní cistoty zde hrozí rozpad fungujícího systému, který má zrejme vyústit v uspokojení soukromých zámeru vlivných zájmových skupin," uvádí se v prohlášení. CTK o tom dnes informoval predseda predstavenstva SVH Miroslav Kyncl.

Svaz se podle nej domnívá, že akciové spolecnosti Povodí správu vodohospodársky významných a hranicních toku i objektu na nich zajištují dobre a je presvedcen, že za soucasného stavu legislativy, ekonomických podmínek a celkového vývoje CR je nutné udržet stávající organizacní formu Povodí jako garanci státu vuci obcanum v této oblasti vodního hospodarení.

Jak dále uvedl Kyncl, SVH usiluje o urychlení prací na návrhu zákona o vodách, jehož absence omezuje další cílený rozvoj vodního hospodárství v CR.

kt dp


Zdroj: ČTK, 1. 4. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.04.2024 08:53