Agris.cz - agrární portál

Lux prý podle Práva nedoporučí opět zestátnit a.s. Povodí

2. 4. 1998 | ČTK

Lux prý podle Práva nedoporucí opet zestátnit a.s. Povodí

PRAHA 2.dubna (CTK) - Zachovat akciové spolecnosti Povodí a neprevádet je na státní podniky prý navrhne vláde ministr zemedelství Josef Lux (KDU-CSL), ackoli právní experti zpochybnují právoplatnost jejich vzniku a upozornují na nebezpecí jejich vytunelování. Píše to dnešní Právo s odvoláním na vrchního reditele Luxova ministerstva Jana Plechatého.

Jedním z duvodu, proc ministerstvo nedoporucuje prevádet akciové spolecnosti zpet na státní podniky je "morální aspekt", rekl Plechatý. Prý by to negativne pusobilo na zamestnance spolecnosti. "Kdybychom o tom rozhodovali v roce 1993, urcite bychom byli pro zachování státních podniku, ale dnes, když akciovky prokázaly svou funkcnost a kdy lze ocekávat, že za rok až za dva vejde v platnost nový zákon o vodách, zmenu na státní podnik nedoporucujeme", rekl.

Náklady, spojené s prípadným prevodem akciovek na státní podniky by se pohybovaly jen v rádu stovek, nejvýše miliónu korun, pripustil. Z drívejších informací Práva vyplynulo, že správní rady nekterých a.s. Povodí zacaly prodávat pozemky a nemovitosti z jejich majetku. Teoreticky tak prý hrozí i výprodej rek a jezer, na nichž a.s. Povodí hospodarí.

aol jd


Zdroj: ČTK, 2. 4. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 18:44