Agris.cz - agrární portál

Brožík: Rozhodnutí Evropské unie není správné

17. 3. 1998 | ČTK

PRAHA 17.brezna (CTK) - Místopredseda snemovního hospodárského výboru František Brožík (CSSD) považuje za nesprávné rozhodnutí rady ministru Evropské unie, která dnes jako odvetu proti ceské kvóte na zvýhodnený dovoz konzumních jablek ze zemí unie pozastavila celní zvýhodnení pro dovoz ceského veprového masa, drubeže a ovocných štáv na západoevropský trh.

Brožík dnes novinárum rekl, že Ceská republika podle dohody o pridružení CR k EU mela na opatrení týkající se dovozu jablek nárok. "Dovozy, které se týkají této kvóty, narustaly více jak jednou tolik, než byla naše produkce, a skutecne to znevýhodnovalo naše postavení na evropském trhu," uvedl.

Poslanec poznamenal, že otázce kvót má být v podvecer venováno také jednání parlamentního výboru pridružení CR a EU. Na nem chteli poslanci podle nej predložit svým kolegum z Evropského parlamentu dokumenty o tom, jak dovozy jablek rostly a jaké znevýhodnení to pro CR znamenalo.

Alena Ružicková bm


Zdroj: ČTK, 17. 3. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 06:48