Agris.cz - agrární portál

Akciová společnost Soare chce letos zvýšit tržby o 30 procent

19. 3. 1998 | ČTK

Akciová spolecnost Soare chce letos zvýšit tržby o 30 procent

JABLONEC NAD NISOU 19.brezna (CTK) - Až 30procentní mezirocní nárust tržeb predpokládá v letošním roce a.s Soare Jablonec nad Nisou, jejíž lonské tržby dosáhly témer 170 miliónu korun. CTK to dnes rekl obchodní reditel firmy Jindrich Sobota s tím, že hrubý zisk za rok 1997 dosáhl témer 15 miliónu korun.

Spolecnost Soare, která je výrobcem šumivých alkoholických a nealkoholických nápoju a sektu, naplní letos asi 8,5 miliónu lahví. Podle Soboty uvede firma od 1.dubna na trh dva nové produkty - Soare sekt demi a Soare sekt brut - vyrábené z kvalitních moravských vín. "Jejich výroba bude predstavovat asi 15procentní podíl produkce," uvedl.

Podle reditele spolecnosti Romana Ždárského poptávka stále prevyšuje soucasné kapacitní možnosti firmy hlavne u detských sektu Robby Bubble (dríve Rychlé špunty). Tech firma hodlá letos vyrobit asi 4,5 miliónu lahví pro domácí, východoevropské a arabské trhy. V roce 1996 prodala firma licenci na jejich výrobu do Nemecka a v letošním roce se pripravuje její prodej i do dalších zemí Evropy, ale i Ameriky.

Ovocné detské sekty, v nichž si udržuje Soare 90procentní podíl na tuzemském trhu, ciní asi 60 procent produkce firmy. Soare vyrábí také šumivý alkoholický nápoj Dorato a v licenci pak sekty Faber a Ritter.

Export spolecnosti loni dosáhl 27 procent produkce a letos firma pocítá s nárustem vývozu na 30 procent. "Mimo to hodláme do roku 2000 získat více než desetiprocentní podíl ceského trhu v sektech," poznamenal Ždárský.

Soare navýšilo v lednu letošního roku své základní jmení z 16,1 na 20,2 miliónu korun. Skupina výrobcu sektu Schloss Wachenheim vlastní i nadále 40 procent akcií firmy, zbývající akcie má v držení Soare s.r.o. Firma má 45 zamestnancu.

Petra Laurinová mha


Zdroj: ČTK, 19. 3. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 22:23