Agris.cz - agrární portál

Nail & Tin nabídla za akcii Hanáckého masokombinátu 715 korun

10. 3. 1998 | ČTK

OLOMOUC 10.brezna (CTK) - Spolecnost Nail & Tin, která loni vyhrála soutež Fondu národního majetku (FNM) na 50procentní podíl Hanáckého masokombinátu Olomouc, dnes dala jeho minoritním akcionárum verejnou nabídku, ve které se zavázala za jednu tisícikorunovou akcii masokombinátu zaplatit 715 korun.

Verejná nabídka Nail & Tin je o zhruba 159 korun vyšší, než pondelní kurs akcií Hanáckého masokombinátu na pražské burze. Nail & Tin v nabídce, která je závazná do 18.dubna letošního roku, slíbila vyplatit minoritní akcionáre do 30 dnu po prevedení akcií.

Josef Vytopil ze spolecnosti Masoma, která v Hanáckém masokombinátu ješte v záveru minulého týdne držela 20 procent akcií a byla souperem Nail & Tin v souteži FNM o majoritní balík akcií, dnes v rozhovoru pro CTK cenu nabídnutou Nail & Tin oznacil za "špickovou".

"Respektujeme vítezství Nail & Tin a vše smeruje k tomu, že se tato spolecnost stane jediným vlastníkem podniku," naznacil Vytopil postoj Masomy k nabídce Nail & Tin. Podle dnes zverejnených údaju SCP prevedla Masoma v pondelí svuj 20procentní podíl na a.s. Hanácký masokombinát.

Penzijní fond Viva, jenž v olomouckém masokombinátu drží 12,28 procenta akcií, pravdepodobne na nabídku Nail & Tin také pristoupí. "Nabídnutá cena splnuje naše predstavy. Se spolecností Nail & Tin jsme o prodeji našeho balíku jednali už dríve, ale tato nabídka je pro nás ješte zajímavejší a budeme na ni pravdepodobne reagovat," rekl CTK generální reditel PF Viva Ivan Spácil.

FNM prevedl 50 procent akcií Hanáckého masokombinátu na spolecnost Nail & Tin v záveru letošního ledna. Pavel Dostál ze spolecnosti Nail & Tin už dríve CTK odmítl ríci, jakou cástku jeho firma za akcie masokombinátu nabídla. Uvedl pouze, že zdaleka nedosáhla orientacní ceny 198,7 miliónu korun, kterou pri vyhlášení obchodní souteže stanovil FNM.

Dostál rekl, že vetší cást penez na nákup akcií masokombinátu si spolecnost Nail & Tin pujcila u nejmenované banky a zbytek financuje z vlastních zdroju.

Ve svých podnikatelských plánech Nail & Tin pocítá se zvýšením produkce olomouckého masokombinátu, kterého chce dosáhnout expanzí na zahranicní trhy. Jako majoritní vlastník masokombinátu se však podle Dostála bude snažit, aby si podnik udržel i soucasný významný podíl na stredomoravském trhu s masem a masnými výrobky.

Petr Behal mha


Zdroj: ČTK, 10. 3. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 14:14