Agris.cz - agrární portál

SFTR vyplatí zálohy za pšenici do 14 dnů po podpisu smlouvy

3. 3. 1998 | ČTK

SFTR vyplatí zálohy za pšenici do 14 dnu po podpisu smlouvy

PRAHA 3.brezna (CTK) - Státní fond tržní regulace v zemedelství (SFTR) vyplatí zemedelcum do 14 dnu po podpisu smlouvy na termínovaný nákup potravinárské pšenice z letošní sklizne zálohu ve výši 1500 Kc/tunu. Uvádí se to v Zásadách regulace trhu potravinárské pšenice ze sklizne roku 1998, které vydalo Ministerstvo zemedelství CR a které CTK dnes poskytlo tiskové oddelení MZe.

Od zemedelcu bude potravinárská pšenice vykupována za minimální garantovanou cenu 4000 Kc/tunu bez DPH s prípadným doplatkem. Tato cena je stanovena na jednu tunu cisté hmotnosti a nezahrnuje náklady na dopravu.

První doplatek do celkové výše 4000 Kc/tunu bude zemedelcum vyplacen do 21 kalendárních dnu po dodání pšenice v dohodnutém množství a stanovené kvalite skladující organizaci. Prípadný druhý doplatek bude vyplacen po prodeji, který zrealizuje SFTR.

V prípade nesplnení smlouvy ze strany pestitele bude SFTR krome vrácení príslušné cásti zálohy požadovat pokutu ve výši jednoho promile denne z pomerné cásti zálohy za nedodané obilí. Nákup potravinárské pšenice se uskutecní od pocátku sklizne až do 9.ríjna letošního roku.

Mezi posuzované kvalitativní znaky nakupované potravinárské pšenice patrí mimo jiné maximálne 15procentní vlhkost, minimální objemová hmotnost 780 gramu na litr a pádové císlo nejméne 22 vterin.

Smlouvy nebudou uzavreny s podnikatelskými subjekty, které nemají vyporádány závazky vuci státu, prípadne vuci SFTR.

Oldrich Pribík jw


Zdroj: ČTK, 3. 3. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 15:09