Agris.cz - agrární portál

Na trojici zemědělských veletrhů dosud přihlášeno 364 účastníků

11. 2. 1998 | ČTK

Na trojici zemedelských veletrhu dosud prihlášeno 364 úcastníku

BRNO 11.února (CTK) - Celkem 364 prímých vystavovatelu ze 17 zemí se dosud prihlásilo na trojici mezinárodních zemedelských veletrhu Techagro, Silva Regina a animal Vetex. Poradatelé z BVV ocekávají ve dnech 5.až 9.dubna tohoto roku prodej zhruba 38.000 metru ctverecních cisté výstavní plochy. CTK o tom informovala Nataša Raevová z tiskového strediska BVV.

Dále uvedla, že organizátori predpokládají zopakování lonské návštevnosti pres 48.000 lidí z témer 30 zemí. K tradicním tuzemským vystavovatelum na Techagru patrí Agrostroj Pelhrimov, Agroklas, Roudnické strojírny nebo Ostroj Opava. Prihlášeni jsou i Agrokonzulta Žamberk nebo Medipharm CZ.

Nejpocetneji budou ze zahranicí v Brne zastoupeny firmy z Nemecka, Rakouska a Slovenska. Podle Raevové prijede i Deutsche Landwirtschaftgesselschaft, organizátor hannoverského veletrhu Agritechnika. Francii zastoupí firmy Tecnoma technologies S.A. a Miro S.A., Velkou Británii pak RDS Technology Ltd.

Mezinárodní veletrh zemedelské techniky Techagro, lesnický veletrh Silva Regina i mezinárodní veletrh veterinární techniky a hospodárských zvírat animal Vetex precházejí pocínaje letošním rokem na dvouletý cyklus. Novinky k ocenení Grand Prix Techagro mohou vystavovatelé ješte prihlásit do 10.brezna.

V rámci doprovodného programu Techagra se uskutecní rada semináru a prednášek. Zájemci se mohou seznámit s legislativou pri uvádení dovážené zemedelské techniky na stredoevropský trh, hovorit se bude i o problematice paliva na bázi metylesteru repkového oleje.

Z odborných akcí veletrhu Silva Regina je zajímavá prehlídka 700 loveckých trofejí z regionu a prednáška na téma Ceské lesní hospodárství pred vstupem do EU. Tradicní Forum Veterinarium pri veletrhu animal Vetex se zamerí na zdravotní problematiku všech druhu hospodárských zvírat.

Jirí Macík mha


Zdroj: ČTK, 11. 2. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 15:10